ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Larian Studios αναπτύσσει δύο ολοκαίνουργια projects

…και περνά στη μετά-Baldur’s Gate εποχή.

Το Baldur’s Gate 3 ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς που μας πέρασε, αλλά και γενικότερα στην ιστορία του gaming. Αναρίθμητα βραβεία μεταξύ των οποίων αυτά του GOTY από τα φετινά The Game Awards, Golden Joystick Awards, GDC Awards και BAFTA, διθυραμβικά σχόλια και κριτικές και φυσικά η αγάπη του κοινού μιλούν από μόνα τους για το τι έχει καταφέρει το πιο πρόσφατο πόνημα της Larian Studios.

Όμως, όλα τα καλά κάποια στιγμή φτάνουν και στο τέλους τους κι έτσι το ιστορικό studio αποφάσισε να προχωρήσει στην μετά Baldur’s Gate εποχή. Όπως επιβεβαίωσε σε ένα community post της, η εταιρεία δεν πρόκειται να αναπτύξει νέο story content για το Baldur’s Gate 3, ούτε το τέταρτο μέρος της σειράς. Αντίθετα, επικεντρώνεται σε δύο νέα και ολόφρεσκα IPs για τα οποία όμως δεν μας ανέφερε κάτι.

“Η ευκαιρία που μας δόθηκε να αναπτύξουμε ένα παιχνίδι στο σύμπαν του Dungeons & Dragons ήταν ένα όνειρο για εμάς που έγινε πραγματικότητα. Όμως, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα ο Swen (Vincke, ιδρυτής και CEO του στούντιο), δεν θα κυκλοφορήσουμε κάποιο σημαντικό narrative περιεχόμενο για την ιστορία του Baldur’s Gate 3 ή για τους χαρακτήρες του, ούτε κάποιο expansion αλλά ούτε και το Baldur’s Gate 4.”

“Όντας ένα ανεξάρτητο στούντιο από το 1996, εκτιμάμε την ελευθερία του να ακολουθούμε τη δημιουργικότητα μας όπου αυτή κι ας μας οδηγήσει. Σε αυτή την περίπτωση, μετά από έξι χρόνια στα Forgotten Realms και πολλές συζητήσεις, αποφασίσαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να αναπτύξουμε τα δικά μας IPs. Εργαζόμαστε πάνω σε δύο νέα projects και δεν θα μπορούσαμε να ήμασταν περισσότερο ενθουσιασμένοι για το μέλλον.”

Παρά το επίσημο αντίο στη Baldur’s Gate σειρά, οι fans έχουν να περιμένουν μερικά ακόμα πραγματάκια από την Larian, τα οποία μας επιβεβαίωσε πως έρχονται. Ειδικότερα, με το Patch 7 που ετοιμάζει, εκτός από κάποιες μικροαλλαγές και βελτιώσεις, η Larian θα κυκλοφορήσει και το επίσημο modding tool της για το παιχνίδι, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους παίκτες να πειράξουν visuals, animations κλπ. Παράλληλα εργάζεται και πάνω στις Crossplay και Photo Mode δυνατότητες, οι οποίες όμως απέχουν λίγο ακόμα.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...